קציצות ירקות שורש ללא גלוטן.
מה צריך?
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 גזרים בינוניים
- שורש פטרוזיליה גדול
- כרישה אחת
- סלרי בינוני {בערך כ10 ענפים, כולל העלים}
- 1/2 כוס קמח חומוס/תירס או כל קמח אחר שאתם אוהבים
- פלפל גרוס טרי
- לציפוי הקציצות: פירורי פנקו לגרסה עם גלוטן, לציליאקים: פירורי לחם ללא גלוטן {מסתבר שיש מוצר כזה במדפים}, שבבי תפוחי אדמה או קורנפלקס נטול גלוטן.
איך מכינים?
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה, הגזר ושורש הפטרוזיליה לקוביות, מרתיחים בסיר עם מים עד שהם רכים מאוד. הם יהפכו לפירה אחרי הבישול, אז אל תדאגו מבישול יתר.
- קוצצים את הסלרי {עם העלים} והכרישה ומטגנים עד שהם רכים לחלוטין, נותנים להם להתקרר בצד.
- מועכים את ירקות השורש שבישלנו במים לפירה, נותנים לתערובת להתקרר לחלוטין.
- מאחדים את התערובות {ירקות השורש שהפכו לפירה והתערובת שטוגנה}.
- מוסיפים את הקמח והפלפל, מתקנים תיבול אם יש צורך ומכינים קציצות מהתערובת.
- במחבת או בסיר כבד מחממים שמן ענבים, שהשמן רותח מתחילים בטיגון הקציצות, כחמש דקות מכל צד או עד שהם מקבלים גוון זהוב-חום.
- נותנים לקציצות להתקרר מעט, לפחות 15 דקות, ומגישים עם טחינה.
בתאבון!
לעוד מתכונים של קציצות טבעוניות:
קציצות תרד טבעוניות | קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים | פלאפל ירוק עם פיסטוק טבעוני
פינגבק: ~ קציצות של ענני כרובית ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ למה פטרוזיליה? ~ | Pink Lady
הן יצאו טובות גם בגירסא אפויה לדעתך?
היי רינת,
אין סיבה שלא יצליחו גם אפויות 🙂
בהצלחה!
פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ~ | Vegan Lady
הציפוי בפירורי לחם הוא פשוט להדביק אותם לקציצה? בלי איזו בלילה מחברת? זה נדבק טוב?
היי יעל,
אין צורך בבלילה, פשוט מצפים את הקציצות בפנקו או בכל אופציה אחרת שכתבוה במתכון.
הן יוצאות נהדר 🙂
בהצלחה!
ברשימת המצרכים רשום שורש פטרוזיליה ובהוראות ההכנה – שורש סלרי. מה מבין השניים?
היי אורית,
שורש פטקוזיליה כמובן, תודה על ההערה, תיקנתי במתכון 🙂
בהצלחה!